Met deze apps voorkom je voedselverspilling

Voorkom voedselverspilling met apps als TooGoodToGo en NoFoodWasted. Dit zijn apps waarbij je voedsel kan redden dat anders weggegooid zou worden.

Eten van restaurants of supermarkten voor weinig geld

Voorkom voedselverspilling

Restaurants en supermarkten weten natuurlijk nooit precies hoeveel ze op een dag gaan verkopen. Daarom kopen ze altijd veel voedsel in om er voor te zorgen dat ze alle artikelen uit hun assortiment op voorraad hebben. Als iets niet verkocht wordt, dan wordt het vaak weggegooid. Echt zonde! Daar hebben de makers van apps als TooGoodToGo en NoFoodWasted iets op bedacht, namelijk eten ophalen bij deze locaties tegen een veel lagere prijs.

Voorkom voedselverspilling

Waar zou je aan kunnen denken? Een bakker die zijn broden niet kan verkopen, een restaurant dat te veel voorgerechten klaargemaakt heeft, een winkel die te veel broodjes belegd heeft of bijvoorbeeld een hotel waar eten over is van het all-you-can-eat ontbijt.

Lees ook: Zo werkt de Appie app van Albert Heijn

Hoe werkt het?

Je download de app TooGoodToGo of NoFoodWasted. Na je aanmelding zie je een overzicht van locaties en het eten dat je kan redden. De ene keer weet je van tevoren wat je krijgt, de andere keer krijg je een ‘magic box’ met verschillende artikelen. De prijs staat ook altijd in de app vermeld, samen met het tijdstip waarop je het product op kan halen.

Downloaden

Download TooGoodToGo voor Android of iOS

Download NoFoodWasted voor Androif of iOS

Weet jij nog een andere app waarmee je voedselverspilling kan voorkomen of heb je een tip voor ons? Laat het ons weten op Facebook of Twitter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.