Bespaar op je zorgverzekering

Bespaar op je zorgverzekering

Bespaar op je zorgverzekering. Je hebt nog vier dagen om over te stappen op een andere zorgverzekering. Het is slim om elk jaar over te stappen van zorgverzekering, omdat je op die manier kan besparen op je maandelijkse lasten. Doe dit voor 31 december, want anders ben je te laat.

Bespaar op je zorgverzekering

Hoe kan je het beste besparen op je zorgverzekering? Dat zal ik in een paar stappen uitleggen.

1. Bepaal welke zorg je nodig hebt
Kijk naar wat je het afgelopen jaar allemaal aan zorg gebruikt hebt en wat je het komende jaar verwacht te gebruiken. Wil je gebruik maken van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en/of een bril? Dan is een aanvullende verzekering wellicht handig
2. Bepaal ook of je een tandartsverzekering wil
In 2020 kost een losse controle bij de tandarts €22,16. Als je alleen voor controle naar de tandarts gaat is een aanvullende tandartsverzekering vaak niet nodig. Moeten er echter ook foto’s gemaakt worden (€32,66) en een gebitsreiniging gedaan worden (€26,14 per 5 minuten) dan is een tandartsverzekering al snel een goed idee.
3. Gebruik een zorgverzekeringvergelijker en vul je verwachte benodigde zorg in.
Een overzicht staat hier onder

Zorgverzekeringvergelijkers

Dit zijn drie goeie vergelijkers die je kan gebruiken voor het berekenen van je premie:

Hoe zit het met het eigen risico?

Iedereen heeft een verplicht eigen risico. Het standaard eigen risico is 385 euro. Je kan vrijwillig je eigen risico verhogen naar maximaal 885 euro. Als je dat doet, ontvang je een korting op de premie die je iedere maand moet betalen.

Het eigen risico geldt niet voor als je de huisarts bezoekt. Het eigen risico geldt ook niet voor zorg die wordt vergoed door een aanvullende verzekering.

Is je vrijwillige eigen risico verhogen slim?

Dat is aan jou. Het is niet altijd verstandig, want als je ineens door een ongeluk in het ziekenhuis terecht komt betekent dat dat je zelf meer geld moet betalen. Bij een lager eigen risico vergoed de verzekeraar een groter deel van de zorg. Nadat het volledige eigen risico betaald is, vergoedt de verzekeraar alle kosten die gemaakt worden.

Mag een zorgverzekeraar mij weigeren?

Sommige verzekeraars vereisen een medische keuring of een tandartskeuring voordat je een aanvullende- of tandartsverzekering mag afsluiten. Voor de basisverzekering wordt je altijd geaccepteerd.

Besparen op je zorgverzekering

Doe nu de check bij Independer, Pricewise of op krijghet.nl/zorgverzekering en sluit een zorgverzekering af voor volgend jaar. Op die manier kun je besparen op je zorgverzekering. Namens Krijghet.nl wens ik je alvast een gelukkig en gezond 2020!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.